Giresun Haberleri

İftar Sofrasında Birlik ve Beraberlik Atmosferi Yaşandı

Bu yazıyı paylaşın

Giresun Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofraları ilk akşam verilen yemekle başladı. Liman mevkiinde bulunan Kültür ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftar etkinliği Ramazan ayının ilk gününde ilgi görürken, birlik ve beraberlik atmosferi yaşandı.

Belediye tarafından hazırlanan iftar yemeğine her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. Aynı sofrada buluşan Giresunlular, Ramazan’ın manevi iklimini paylaşmanın mutluluğunu yaşarken, hazırlanan yemekler davetliler tarafından afiyetle tüketildi.

İlk akşamki iftar yemeği menüsünde ise tas kebabı, pirinç pilavı, mercimek çorbası, tulumba tatlısı ve ayran yer aldı.

Yetkililer, Ramazan ayı süresince iftar sofralarının her gün kurulacağını belirterek, tüm vatandaşları bu bereketli sofralarda buluşmaya davet etti.

İftar etkinliğine katılanlar ise, iftar sofrasında vatandaşların rahatlıkla orucunu açtığını dile getirerek, sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan bu organizasyondan dolayı Belediye Başkanı Fuat Köse ve ekibine teşekkür etti.

Etkinlikler de Başladı

Diğer yandan, yine Belediye tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri de ilk akşam start aldı.

Etkinlikler kapsamında, Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Musikisi Konseri verildi. “Merhaba Ya Şehr-i Ramazan” temasıyla gerçekleşen konserde Ahmet Tonguç’un seslendirdiği eserler, izleyiciler tarafından yoğun ilgiyle dinlendi.

Ramazan etkinlikleri belediyenin sosyal medya hesaplarından duyurulacak program planlamasıyla devam edecek.

Programda 20 Şubat Cuma akşamı ise saat 20.30’da Dr. Öğr. Hüseyin Çolak’ın “Ramazan ve Biz” adlı söyleşisi yer alıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım