Giresun Haberleri

Prof. Dr. Nazım Elmas, Kitap Fuarı’na Katıldı

Bu yazıyı paylaşın

Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Kitap Fuarı kapsamında ‘Romana Doğru ve ‘Romanın Kapıları’ adlı kitaplarını okuyucuları için imzaladı.

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nde Dekan Vekili ve akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Belediyesi’nin 3. Giresun Kitap Fuarı kapsamında 24 Ekim 2022 Pazartesi günü söyleşi ve imza programına katıldı.

Prof. Dr. Nazım Elmas, söyleşi programında yaptığı konuşmada şu düşünceleri paylaştı: “Giresun Belediyesi, diğer Belediyelere örnek olacak bir projeyle Kitap Fuarı düzenliyor. Bu açıdan öncelikle Giresun Belediyesi’ni tebrik ediyorum.

İlk insan Hz. Adem’den (A.S.) bu yana yazının, sayfaların, tebliğlerin ve ilkelerin varlığı söz konusu. İnsanoğlu bu konulara yakın olduğunda hep kazançlı olmuş, uzaklaştığında huzur bulamamış ve felakete uğramıştır. İnsanlık tarihi bunun örnekleri ile doludur.

Allah’tan (C.C.) ilk olarak Hz. Adem’e (A.S.) 10 sayfa, Hz. Şit’e (A.S.) 50 sayfa, Hz. İdris’e (A.S.) 30 sayfa ve Hz. İbrahim’e (A.S.) 10 sayfalık vahiyler geliyor. İlk insandan bu yana insana yön veren yazılı belgeler olmuş.

İnsanoğlu dünyada var olduğu ilk andan itibaren bilgiye uzak olmayan bir hayat yaşadı. Bilgi her zaman yanındaydı. Bunu arkeolojik kazılar ve dini metinlerdeki ilahi vahiylerde görüyoruz.

Bugün Giresun’da, Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde düzenlenen kitap fuarları, insanoğlunun geçmişten günümüze bilgiyle iç içe olan yaşantısının bir devamıdır.

İlk insanlar ile ilgili yapılan arkeolojik kazılarda çeşitli resim ve şekil çizimleri bulunmuş. Bu bir çeşit geçmişten günümüze iletişim kurma yöntemidir. Daha sonraki dönemlerde ise çeşitli yazı şekilleri görüyoruz. Bu da insanoğlunun geçen zaman zarfındaki gelişimini gösteriyor. Bir şeyler yazıp çizmek insanoğlunun bilimsel gelişimine büyük katkı sağlamıştır.

Son 100 yılımıza baktığımızda ise sömürge kültürünün etkisinde kalmış bir okuma kültürümüz var. Yabancı yazarlar ön plana çıkartılmış, yapılan harf devrimi ile de eski yazı ile yazılmış bu coğrafyanın çok kıymetli bilimsel ve sanatsal eserleri atıl duruma düşürülmüştür. Çünkü bu kitapları orijinal şekliyle okuyacak kişilerin sayısı yok denecek kadar azalmış ya da birçoğu günümüz alfabesine çevrilmemiştir.”

Liman sahasındaki Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde 22 Ekim’de başlayan Kitap Fuarı, 30 Ekim’e kadar devam edecek.

Haber: Fatma Bulduk Uğurlu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım