Giresun Haberleri

Eynesil Gönüllüleri Depremde Bir Can Kurtardı!

Bu yazıyı paylaşın

Eynesilli gönüllüler Türk, Yunan ve Japon Kurtarma ekiplerinin dinlediği, ama herhangi bir yaşam belirtisi alamadığı bir enkazdan ses alınca, kurtarma ekipler enkazda çalışma yaptı ve bir kadının hayatı kurtarıldı.

“Asrın afeti” olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Eynesilli gönüllülerde 1 kişinin enkaz altından sağ çıkmasına vesile oldu. AFAD gönüllüsü olarak, 8 Şubat tarihinde meydana gelen ve on binlerce insanın etkilendiği deprem bölgesine giden Eynesilli geçlerde bir hayat kurtarmanın sevincini yaşadı.

Bülent Topal öncülüğünde Gökmen Köse, Taylan Küçükal, Erdal Topal ve İshak Topal’dan oluşan Eynesil AFAD gönüllü ekibi, Adıyaman merkezde enkaz altında kalan bir kadının hayatını kurtardı.

Eynesilli gönüllü ekibi, daha önce Japon kurtarma ekiplerince dinlenilen ama ses alınamayan bir enkazı dinlemek istedi. Kendilerine ait hassas ses cihazıyla enkazı dinleyen Eynesilli gönüller, enkazdan ses alınca kurtarma ekiplerine haber verdi. 15m tünel kazılarak, yaklaşık 10 saatlik bir kurtarma çalışmasından sonra, 55-60 yaşlarında, Hatun adında bir bayanın hayatını kurtarmanın sevincini yaşadılar.

Gönüllü kurtarma ekiplerinden Gökmen Köse, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlatarak “enkazın altından 1 kişide olsa hayat kurtarmanın sevincini hep beraber yaşadık” dedi.

Köse yaptığı açıklamada “Biz deprem sonrası 5 arkadaş, Trabzon AFAD gönüllüsü olarak,10 ilimizin etkilendiği Adıyaman’a gittik. Orada 4 gün kaldık. Enkaz çalışmalarının yapıldığı birçok yeri gezdik. Bir binada yaşam belirtisi alacağımızı düşünerek, yanımızda götürdüğümüz hassas ses işitme cihazıyla kontrol yapmak istedik. Bizden önce Türk, Yunan ve Japon kurtarma ekiplerinin binayı dinlediği ve her hangi bir hayat belirtisi alamadığını söyleseler de biz dinlemeye karar verdik. Biz, Bülent Topal öncülüğünde enkazda dinleme yaptık. Neticesinde enkazdan bir ses aldık ve durumu kurtarma ekiplerine haber verdik. Bizde ekip olarak bizde kurtarma çalışmaları içerisine dahil olduk ve yaklaşık 10 saatlik bir çalışmanın sonucunda yaşı 55-60 arasında Hatun adında bir bayanın kurtarılmasına vesile olduk. Göçük altında kalmış bir kişiyi hayata tutundurmak çok güzel bir duygu. Görevimiz doldu ve ekip olarak döndük. Gün birlik günü ve herkesin imkânları doğrultusunda depremzedelere yardım etmesini istiyorum” diye konuştu.

Haber: Fikret Bodur

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım