Giresun Haberleri

Giresun’da Kar Mesaisi: 367 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Bu yazıyı paylaşın

​Giresun’da 12 Ocak Pazartesi günü itibarıyla özellikle iç kesimlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Giresun İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

​367 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Giresun İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 13 Ocak 2026 (bugün) saat 09:00 itibarıyla paylaşılan verilere göre; il genelindeki toplam 548 köyden 367’sinin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Toplamda 7.412 kilometrelik yol ağında ulaşım saÄŸlanamıyor.

​En Çok Etkilenen İlçe Şebinkarahisar Oldu

Kar yağışının en yoÄŸun hissedildiÄŸi ilçelerin başında Åžebinkarahisar geldi. İlçede bulunan 62 köy yolunun tamamı (62) ulaşıma kapandı. Åžebinkarahisar’ı 58 kapalı köy yolu ile Bulancak takip ederken, Merkez ilçe ve Alucra’da 38’er, Dereli’de ise 34 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.

​​

Ekipler Sahada: 58 İş Makinesi Görev Başında

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için harekete geçen Giresun İl Özel İdaresi, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toplam 66 iş makinesinin bulunduğu filoda, şu an itibarıyla 58 iş makinesi aktif olarak sahada yol açma çalışmalarına katılıyor.

​Ekiplerin önceliği, hasta ve acil durumların olduğu köyler ile taşımalı eğitimin yapıldığı güzergahlara verdiği, yağışın dinmesiyle birlikte çalışmaların hız kazanacağı bildirildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım