Giresun Haberleri

Fındık Üreticilerine Zirai Don Ödemeleri Başladı

Bu yazıyı paylaşın

1 Åžubat – 13 Nisan 2025 tarihleri arasında ilimizde yaÅŸanan zirai don afeti nedeniyle ürünlerinde zarar oluÅŸan fındık üreticilerimize yönelik destekleme ödemeleri baÅŸladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren bu destekleme programı kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı ve Tarım Sigortası bulunmayan üreticilerin zararlarını karşılamak amacıyla, ilk etapta 44 ilimizde 172 bin 705 üreticimize toplam 13 milyar 221 milyon lira ödeme hesaplara aktarılmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda Giresun’un da dahil olduğu 44 ilde:

✅ T.C. Kimlik Numarası 4, 6 ve 8 ile biten üreticilerimize 20 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 18.00’den itibaren,

✅ 0 ve 2 ile biten üreticilerimize ise 24 Ekim 2025 Cuma günü saat 18.00’den itibaren ödemeler yapılacaktır.

Bu anlamlı destek, çiftçimizin emeğini koruma, üretimin devamlılığını sağlama ve tarımsal kalkınmayı güçlendirme açısından son derece kıymetlidir.

Giresunlu üreticilerimiz adına; alın terine değer katan, emekçinin yanında duran bu kıymetli destek için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımızı sunuyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım