Giresun Haberleri

Kim Bu Ankara’daki Karazıpkalılar?

Bu yazıyı paylaşın

DoÄŸruluk derecesi nedir, bilmiyorum. Gerekçesini hiç bilmiyorum. KomÅŸumuz Trabzon’a İstiklal Madalyası verilecekmiÅŸ ve isminin önüne de bir unvan düşünülüyormuÅŸ. Ben bu tarafına ÅŸimdilik hiç bir ÅŸey demeyeceÄŸim. Hiç iÅŸgal görmediÄŸi halde 3 Gönüllü Alay kuran, son ana kadar savaÅŸan. Savaşın kaderini deÄŸiÅŸtiren aynı zamanda da bölgedeki pontus rüyasını yerle bir eden, her cephede ÅŸehitler veren Giresun Gönüllülerinin, onları yetiÅŸtiren Giresun’un ne suçu var? Binlerce gönüllüyü istiklal uÄŸruna ÅŸehit vermek mi suçları?

Belki konu esasına hâkim olmayanlar “Osman AÄŸa olayı…” gibi bir mesnetsiz zırvadan söz edebilir. Peki, H. Avni Alpaslan’ın kusuru ne? Ya kimse İstiklal Savaşı ve Giresunluların etkisini, vatanseverliÄŸini bilmiyor ya da kasıtlı olarak görmezden geliniyor. Kendi coÄŸrafyasında savaÅŸan MaraÅŸ, Antep, Urfa haklı olarak ünvan aldılar. Ankara’nın Kazan ilçesi daha dün Kahraman ünvan aldı. Ama baÅŸtan sona her cephede her isyanda, baÅŸkaldırıda vb. var gücü ile savaÅŸan Giresun için hiç bir ÅŸey yok. Cezası mı var bu memleketin? Nedir bu makûs gidiÅŸat?

Ey bürokratlarımız, vekillerimiz, ileri gelenlerimiz, zenginlerimiz, STK’larımız, halkımız ne susuyorsunuz, ne bekliyorsunuz? Memlekette bir okula, stada, sokaÄŸa, hastaneye bile Osman AÄŸa’nın adını dahi veremiyoruz. Ama herkesin duvarında Osman AÄŸa fotoÄŸrafı var. NeymiÅŸ?  “Osman AÄŸa torunuyuz” öyle mi? Hadi oradan! Utanmazlığında bu kadarı, ayıptan da öte. YaÅŸayabilen yaÅŸasın bu ayıpla ya da çabalasın Giresun’un hakkı olanı almak için.

Gerçi, 47.nci alayın Afyonkarahisar’da karargâhını, meçhul ÅŸehitlikte yatan Giresun uÅŸaklarının kimsesizliÄŸini bilmeyenlere ne anlatacaksın? Seyitgazi’de yatan 52 kiÅŸi kim? Osman AÄŸa’nın Seyitgazi’de silah arkadaÅŸlarına vasiyeti ne oldu? Nereden bileceksiniz? Nasılsa Dede Sivri’de Giresun ÅŸehitliÄŸi var. İyi ki Gazi Ahmet Asal varmış.  Kalanının önemi yok. Nerede binlerce ÅŸehidin mezarı aÄŸalar? Size göre 13 ÅŸehidimiz var İstiklal savaşında öyle mi? Öyle deÄŸilse başı kuma gömmek neyin nesi? Çok yazık çok!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım