Giresun Haberleri

Manda Yetiştiriciliği Destekleme Ödemeleri Hazır…

Bu yazıyı paylaşın

Giresun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Geldi, 2024 yılı Manda Yetiştiriciliği Destekleme ödemelerinin üreticilerin hesaplarına yatırıldığını söyledi.

Bu kapsamda Geldi yaptığı açıklamada “289 işletme ve 1260 manda, 396 malak için toplam 8.422.600,00 TL paranın işletme sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Ekonomide durgunluk baş gösterirken il ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Hayvancılık zor ve yem maliyetlerin yüksek olmasından dolayı yetiştiricileri bir nebze de olsa gelir sağlamanın, destek vermenin, ilimiz ekonomisine de bir canlılık katmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Birliğimiz üyelerimizin desteklerden faydalanması manda sütünün ve yoğurdunun faydalarının duyurulması ve üyelerimizin ürünlerinin pazarlanması hususlarında faaliyetlerine devam etmekteyiz.

Bu kapsamda Doğal Enerji Kaynağı olan manda ürünlerinin (sütünün, yoğurdunun, kaymağının, peynirinin) üretim tesisini kurduk. Bölgemizde faaliyete geçirdik. Bu tesisimizi çok önemsiyoruz. Çünkü üyelerimiz daha fazla kazanmak, vatandaşlarımız da daha sağlıklı yaşamı hak ediyor.

Tüm bu çalışmalarda ve 2024 yılı halk elinde Manda Islah Projesi’nin paralarını üreticilerin hesabına yatırmamızda emeği olan başta Sayın Tarım Bakanımıza, Vekillerimize, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın ve ekibine, Proje Lideri Prof. Dr. İsmail Kaya’ya, tüm ilçe müdürlüklerine desteklerinden ötürü şahsım ve tüm üyelerim adına sonsuz şükranlarımı iletiyorum.

Ordu ve Trabzon’da olmayan Manda Birliğinin Giresun ekonomisine kurulduğu 2012 yılından bu güne kadar otuz iki milyon Türk lirası dağıtmanın haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım