Online Giresun Platformu
Başkan İbaş’tan, Fındık Baronlarına Sert Tepki!

Giresun’da fındık sektörünün önemli paydaşlarından Yaşar İbaş, serbest piyasada fındık fiyatının elinde eski ürün bulunanların düşürdüğünü belirterek, üreticilerden kendilerinden başka hiç kimseye güvenmelerini istedi.
Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, bu sezon fındık sektöründe alavere dalavereci olarak tabir edilen kişilerin, altın vuruş yaptıklarını ileri sürdü. Aynı zamanda fındık sektöründe yer alan Başkan İbaş, önemli bir iddiada bulundu. İbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, fındık fiyatlarını elinde eski fındık olanların düşürdüğünü kaydetti.
Başkan İbaş, sektör paydaşları ve üreticilere şöyle seslendi; “Yok AA kalite şu fiyat, yok BB kalite şu fiyat diyenler, sizleri çok sevip çok düşündüğü için değil, ellerindeki geçen seneden kalan ve bu sene uygun fiyata aldıkları fındığı istedikleri fiyata satmak için alavere dalavere yapmak için para gözlerdi.
Çoğu kayboldu, öyle ki AA 1000 TL olacak BB 800 TL olacak diyenlerin hepsi kayboldu, piyasada yok. Bu dalavereciler hem kendi fındıklarını hem milletin emanetini satıp altına yatırdılar, hem piyasanın geçici fındık ihtiyacını karşıladılar hem altın vuruş yaptılar, hem de piyasaya yoğun fındık satarak piyasayı düşürdüler ve bir taşla 3-5 kuş vurdular.
Oysa vatandaşlarımız, bir ay önce aynı insanlara adamsın, paşamsın, fındığın sahibi sizlersiniz diyordu. Siz siz olun kendinizden başka kimseye güvenmeyin. Emekçi ve çiftçi kardeşlerimizin alın terini ve emeğini en iyi fiyata satması dileğiyle…”
Kaynak: Namık Baltaoğlu