Giresun Haberleri

Cebeci “FİSKOBİRLİK Sizin Åžahsi Tapulu Mülkünüz DeÄŸildir!” 

Bu yazıyı paylaşın

İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, FİSKOBİRLİK BaÅŸkanı Lütfi Bayraktar’ın “Kendi malım” sözlerine sert tepki gösterdi. Cebeci, “FİSKOBİRLİK; Giresunlunun, fındık üreticisinin ve bu toprağın alın teridir. Kimse bu ÅŸehrin malına ‘benim malım’ diyemez” dedi.

Giresun’da FİSKOBİRLİK arazisinin imar durumu ve geleceÄŸiyle ilgili tartışmalar, siyasetin gündemine bomba gibi düştü. İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, yaptığı yazılı açıklamada FİSKOBİRLİK yönetimini “hoyratlıkla” suçlayarak, kurumun tarihsel misyonunu hatırlattı.

“Hangi Mal, Kimin Malı?”

Lütfi Bayraktar’ın mülkiyet üzerinden yaptığı açıklamaları eleÅŸtiren Cebeci, FİSKOBİRLİK’in bir ÅŸahıs ÅŸirketi deÄŸil, bir üretici kuruluÅŸu olduÄŸunu vurguladı. Cebeci, “İnsan soruyor ister istemez: Hangi mal, kimin malı? FİSKOBİRLİK; Giresunlunun, fındık üreticisinin, bu toprağın alın terinin ortak malıdır. Giresun’un malına Giresunlu ortaktır. Bundan mı rahatsızsınız?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

1973 Hatırlatması: “600 Milyon Lira Yatırım Yapıldı”

Cebeci, açıklamasında FİSKOBİRLİK’in Giresun için ne anlam ifade ettiğini tarihsel verilerle ortaya koydu. 1973 yılında Naim Talu hükümeti döneminde Giresun’un kalkınması için ayrılan devasa bütçeye atıfta bulunarak şunları kaydetti:

“O günün ÅŸartlarında 600 milyon lira bütçe sırf Giresun yatırım alsın, Entegre Tesisleri kurulsun diye aktarıldı. FİSKOBİRLİK, ‘satılacak bir arazi’ olsun diye deÄŸil, Giresun yaÅŸasın, üretici ayakta kalsın diye kuruldu.”

“Hedef FİSKOBİRLİK’i Giresun’dan Koparmak mı?”

Arazinin satışına ve imar değişikliğine yönelik şüphelerini dile getiren Ömer Cebeci, yönetime kritik sorular yöneltti:

  • Yatırım neden kârdan deÄŸil de arazi satarak yapılıyor?
  • Hedefiniz FİSKOBİRLİK’i Giresun’dan koparıp baÅŸka ÅŸehirlere mi kaydırmak?
  • Bir ÅŸehrin geleceÄŸine bu kadar mesafeli ve hoyrat bir tavır nasıl alınır?

“Bu Åžehir Sahipsiz DeÄŸildir”

Giresun halkının ve gençlerin geleceÄŸinin korunması gerektiÄŸini savunan Cebeci, açıklamasını ÅŸu uyarıyla noktaladı: “Bugün Giresun’a sırt çeviren, yarın bu ÅŸehrin gençlerine de sırt çevirir. Unutulmasın: Bu ÅŸehir hafızasız deÄŸildir, sahipsiz hiç deÄŸildir. FİSKOBİRLİK Giresun’undur ve Giresun’un malı, Giresun’dan izinsiz el deÄŸiÅŸtirmez!”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım