Online Giresun Platformu
Geçersiz Anlaşmalarla İsrail İşgalleri Normalleştirilemez

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında ilişkilerin normalleştirilmesine adına ve “tarihin akışını değiştirme” iddiasıyla varılan anlaşmanın, ABD’de yapılan imza töreni kamuoyunda tepkiyle karşılandı. TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut konu ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.
Bildiride “ABD himayesinde, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında ilişkileri normalleştirme anlaşması yapılması ve Suudi Arabistan’ın da buna destek vermesi, bölgemizde beklenilmeyen ve kabul edilemez bir dönemi başlatmıştır.
Dünya kamuoyuna takdim edilen ve “normalleşme anlaşması” adı verilen imza töreni, İsrail egemenliğine tabi olma merasimidir.
Dayatma ve zorbalıkla karşı karşıya kalan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Bağımsızlık mücadeleleri meşrudur; destekliyoruz.
Son yıllarda bazı Arap devlet yöneticilerinin, emperyalist ve hegomonik güçlerle iş birliği içinde politikalar üretmeleri Müslüman toplumların tepkisine neden olmaktadır.
Gidilen yol, tutulan iş meşru değildir. Halklar kabul etmemektedir. Filistinli kardeşlerimizin kabul etmediği anlaşmaları Türkiyeli STK’lar olarak meşru görmüyoruz.
İslam topraklarını işgal edip, egemenliği altına alanlarla anlaşma yapmak değil, mücadele etmek gerekir. Düşmanla inançla savaşanlar Allah’ın izniyle zafere ulaşacak, anlaşma ile zillete düşenler ise kaybedenlerden olacaklardır.
Adı dünya tarihine terör devleti olarak yazılan İsrail’den barış bekleyenlerin, siyasi varlıklarını bir başka devletin himayesine sığınarak sürdürenlerin, gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olduklarına hiçbir şüphemiz yoktur. Kendilerini akli, vicdani ve İslami sorumluluğa davet ediyoruz.
İsrail hukuk tanımazdır. Filistin’i karış karış işgal etmiştir. Mescidi Aksa’ya saldırmış, yakıp yıkmıştır. Çocukları, kadınları, yaşlıları katletmiştir. Evleri yıkmış, şehirleri bombalamıştır.
Ey anlaşma yapan yöneticiler, gözleriniz görmüyor, kulaklarınız işitmiyor, duygularınız hissetmiyor mu? Yoksa zalimleri dost mu edindiniz? İyi bilin ki Allah zalimleri sevmez.
İnsan hak ve hürriyetlerini önce kendi vatandaşları üzerinde en ağır şekilde ihlal edenler (Cemal Kaşıkçıyı katlettikleri gibi), şimdi de Filistinlilerin hak ve hukuklarını gasbetmeye tevessül etmişlerdir. İsrail, kendisine tabi olan bu diktatörler ile güvenliğini sağlamlaştırma peşindedir. İşgalcilerle, saltanat sürenlerin iş birliğini telin ediyoruz.
Başta İslam dünyası ülkeleri olmak üzere, ülkelerin yöneticilerini Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının sesi olan ve yapılan tüm hukuksuzlukları telin eden Cumhurbaşkanımızın ve Filistinlilerin yanında olmaya davet ediyoruz.
Filistin’in haklı davasının destekçisi olduğumuzu, normalleşme anlaşmalarının meşru olmadığını, bu anlaşmalara karşı olmanın vatanperverlik olduğunu, Filistin davasının, meşruiyete, insan haklarına ve dinine sahip çıkan yöneticilerle kazanılacağını, işgalci, diktatör ve küresel güçlere karşı İslam kardeşliğimizi güçlendirerek, birlik ve beraberlik içinde muzaffer olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz” dedi.