Giresun Haberleri

Giresun Üniversitesi Kontenjanlarını Doldurdu

Bu yazıyı paylaşın

Giresun Üniversitesi bu sene kontenjan doluluk oranlarının % 99‘a yakın olduğunu duyurdu. Basın Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada;’’2022-2023 Öğretim yılı için ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre, Üniversitemizin tüm programlarına (7037) öğrenci kayıt hakkı kazandı.

  • Ön lisans programlarına yerleşerek, kayıt hakkı elde eden öğrencilerimizin sayısı (4713).
  • Lisans programlarına yerleşerek, kayıt hakkı elde eden öğrencilerimizin sayısı ise (2324).
  • Üniversitemizin ön lisans programlarındaki kontenjan doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti.
  • Lisans programlarımızdaki kontenjan doluluk oranı ise % 96,21 oldu.
  • Üniversitemiz genelinde boş kalan kontenjan sayısı sadece (78) olmuştur.

Bu (78) öğrenci kontenjanı; Fen Bilgisi Öğretmenliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde boş kaldı. Genel itibariyle Üniversitemizin kontenjan doluluk oranı %98,71 oldu. Bu yerleştirmelerin ardından, boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından tekrar başvuru alınarak, ikinci yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirme sonucunda eksik kalan az sayıda kontenjanın da dolacağı tahmin edilmektedir” denildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım