Giresun Haberleri

Giresun’da Fındık Hasadı Başladı

Bu yazıyı paylaşın

Giresun Valiliğinin aldığı kararla sahil kesiminde 4 Ağustos Pazar günü başlaması kararlaştırılan fındık hasadına sahil ve bazı iç kesimlerde başlandı.

Giresun Valiliğinin aldığı karara göre sahil kesiminde 4 Ağustos ve iç kesimlerde ise 10 Ağustos’ta başlanacaktı. Bugün itibariyle sahil kesiminde ve bazı iç kesim bahçelerde fındık hasadına başlandığı görüldü. Hasadın nasıl olduğunu sorduğumuz üreticiler, önceleri çok güzel olarak görülen fındığın toplama aşamasında o kadar da çok olmadığını söylediler.

Fındık üreticileri verilen taban fiyatın ve randıman farkı için belirlenen rakamın kendilerini tatmin etmediğini söylediler. Bilindiği gibi Giresun kalite fındık için 132 lira taban fiyat belirlenirken +1 randıman için de 1,30 lira belirlenmişti. Açıklanan fiyata göre randıman farkının 2,64 lira olması gerekiyordu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım