Giresun Haberleri

Eynesilli Åžehitlerin Ä°simleri Ä°stanbul’da YaÅŸatılıyor

Bu yazıyı paylaşın

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi kuruluÅŸu Ä°ETT, Eynesilli Åžehitlerimizin ismini kentteki bazı otobüs duraklarına verdi. Buna göre, Ä°stanbul, GaziosmanpaÅŸa Yıldıztabya, Esentepe Ä°ETT durağının adı Åžehit Osman Bodur, Pazariçi – Åžehnaz Caddesi Ä°ETT durağının ismi de Åžehit Bekir Kelleci olarak düzenlendi.

Ä°ETT Ä°nsan Kaynakları Daire BaÅŸkanı Güven Danacı, “İstanbul’da Eynesilli Åžehitlerimizin ismini yaÅŸatmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

BaÅŸkan Danacı “Bir kaç ay önce arkadaÅŸlarımızdan bize bu yönde bir talep geldi ve bizde gerekli yazışmaları yaparak, Eynesilli ÅŸehitlerimizin isimlerini uygun Ä°ETT yerlerine vermeyi uygun gördük. Åžehit Hakan Ergin’in ismini de en kısa zamanda uygun bir yere vereceÄŸiz. Düşüncelerinden dolayı arkadaÅŸlara çok teÅŸekkür ediyorum” diyerek vatan sevdasına canlarını feda eden tüm ÅŸehitlere rahmet diledi.

Eynesillilerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Ä°stanbul-GaziosmanpaÅŸa ‘da faaliyet gösteren Eynesil Köseli Mahallesi EÄŸitim ve Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Aydın Dalman; süreçle ilgili yaptığı açıklamada “Eynesilliler DerneÄŸi Yönetim Kurulu Ãœyesi Yasin Sofu ve Köseli Mahallesi DerneÄŸi Yönetim Kurulu Ãœyesi Ali Hüseyin BitiÅŸ arkadaÅŸlarımız ile birlikte 2 ay önce gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz toplantı sonucunda, Eynesilli Åžehitlerimizin anısını Ä°stanbul’da Ä°ETT duraklarında yaÅŸatmak için karar aldık ve çalışmalarımıza baÅŸladık. Öncelikle Eynesil’e giderek ÅŸehitlerimizin ailelerine fikirlerimizi paylaÅŸarak yüz yüze görüşmeler yaptık. Bu sürecin her aÅŸamasında yer alan konuyla yakından ilgilenen ve sürecin hızlandırılmasında bizlere yardımcı olan Eynesilli hemÅŸerimiz Ä°ETT Ä°nsan Kaynakları Daire BaÅŸkanımız Güven Danacı ‘ya Eynesilliler adına çok teÅŸekkür ediyorum.  Åžehitlerimizin anısını yaÅŸatmak hepimizin görevidir. Åžehitlik mertebesine ulaÅŸmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teÅŸekkür, onların bizlere emanet ettiÄŸi ülkemize, milletimize, bayrağımıza en iyi ÅŸekilde sahip çıkmakla olacaktır” dedi.

BaÅŸkan Dalman ayrıca “Eynesilli kahraman ÅŸehidimiz Hakan Ergin için yine Ä°stanbul’da Mavi Tuna otobüs durağı isim deÄŸiÅŸikliÄŸi için Ä°ETT ile yazışmaların devam ettiÄŸi kısa sürede sonuçlanması beklendiÄŸi aktarıldı.

Haber: Fikret BODUR

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım