Giresun Haberleri

Giresun ve Alucra’nın Kalbi: Çakrak Köyü

Bu yazıyı paylaşın

Avni Aydın’ın kaleminden çıkan “Giresun Alucra Kadim Kasaba Çakrak Köyü”, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Çakrak Köyünün kapılarını aralıyor. Yazar, titiz bir çalışma ile derlediÄŸi bilgilerle köyün köklü geçmiÅŸini, sosyal yapısını ve yaÅŸanmışlıklarını okuyucuyla buluÅŸturuyor.

Kitapta Neler Bulacaksınız?

  • Çakrak Köyü’nün Tarihi Serüveni: Köyün isminin kökeninden, bölgedeki farklı medeniyetlerin izlerine kadar uzanan kapsamlı bir tarihsel inceleme.
  • Kültürel Miras: Köyün gelenekleri, görenekleri, sosyal yaÅŸamı ve kültürel dokusu hakkında detaylı bilgiler.
  • CoÄŸrafi ve DoÄŸal Özellikler: Çakrak köyünün coÄŸrafi konumu, doÄŸal güzellikleri ve çevresi hakkında bilgiler.
  • İnsan Kaynağı: Yazarın büyük bir özveri ile topladığı Çakrak Köyü insan kaynağı ile ilgili bilgileri bir köyün deÄŸil bir ilçenin deÄŸil koskoca bir ilin insan kaynağı kadar bilgi içeriyor.

Neden Bu Kitabı Okumalısınız?

  • Kökenlerinize Yolculuk: Çakrak Köyü kökenliyseniz, bu kitap size atalarınızın yaÅŸadığı topraklara ve onların hayatlarına dair önemli bilgiler sunacak. İnsan kaynağı bilgileri ile hemÅŸerilerinizin ne iÅŸ yaptıklarını ve nerelerde yaÅŸadıklarını öğreneceksiniz.
  • Tarih ve Kültür Aşığıysanız: Türkiye’nin zengin tarih ve kültür mirasına ilgi duyuyorsanız, Çakrak Köyünün hikâyesi sizi derinden etkileyecek.
  • Yerel Tarihe Katkı: Kitap, bölge tarihine önemli bir katkı yaparak, gelecek nesillere aktarılması gereken deÄŸerli bilgileri içeriyor.

Avni Aydın’ın bu eseri, sadece Çakrak Köyü sakinleri için deÄŸil, aynı zamanda tarih ve kültür meraklıları için de vazgeçilmez bir kaynak olacak.

Kitaba Avni Aydın’ın kişisel mailinden avniaydin28@hotmail.com ulaşabilirsiniz.

Yazar Avni Aydın Kimdir?

1959 yılında Çakrak Köyü, Turnalı Mahallesinde doÄŸdu. Babası İbaÅŸlı sülalesinden Dursun, annesi ise Emine Aydın’dır. İlköğretimi mahalledeki okulda, Ortaokulu YaÄŸlıdere ilçesinde, lise öğrenimini ise İstanbul GaziosmanpaÅŸa Küçükköy Vefa Poyraz Lisesi’nde tamamladı.

Açık Öğretim Fakültesi Mahalli İdareler bölümünden mezun oldu. İş hayatına Emlak Bankası’nda baÅŸlayıp daha sonra Halk Bankası’nda devam etti ve 2009 yılında emekli oldu. Giresun Vakfı, Alucra Vakfı, Giresun Dernekler BirliÄŸi, Giresun Federasyonu, Eyüp Giresunlular DerneÄŸi, Çakraklılar YardımlaÅŸma DerneÄŸi ve birçok baÅŸka derneÄŸin kuruluÅŸ ve iÅŸleyiÅŸ safhalarında görev aldı. Kültüre olan ilgisi sebebiyle emeklilik sonrası memleketi hakkında araÅŸtırmalara baÅŸladı.

Çakrak Köyü 2000 yıllık geçmiÅŸi olan tarihsel anlamda bir yerleÅŸim alanıdır. Bu köklü geçmiÅŸin ve köyün yakın tarihinin kayda alınmasını oldukça önemli bulduÄŸundan 2 ciltlik kitap, video çekimleri ve bir belgesel hazırlığıyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Youtube’da Alucra Çakrak TV isimli bir video kanalı bulunmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım