Giresun Haberleri

İtfaiye Haftası Nedeniyle Yangın Tatbikatı Yapıldı

Bu yazıyı paylaşın

Giresun İtfaiye Müdürlüğü, itfaiye teşkilatının 311. kuruluş yıl dönümü 25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası nedeniyle Atatürk Lisesi’nde yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Toplumda yangın güvenliği bilincini artırmayı hedefleyen tatbikatta hem öğrencilere hem de okul personeline yangın anında yapılması gerekenler konusunda önemli bilgiler aktarıldı.

Programlanan senaryo gereği, okulda yangın çıktı ve yangın sirenin çalmasıyla birlikte öğrenciler hızla tahliye edilerek güvenli alanlara yönlendirildi. İtfaiye ekipleri ise, kısa sürede yangın yerine gelerek anında müdahalede bulundu. Kurtarma ekipleri tarafından yangında mahsur kalan kişilerin kurtarılması ve tedavi edilmesi canlandırıldı.

Ayrıca, itfaiyeciler tarafından yangın söndürme araçlarının ve ekipmanlarının kullanım şekli de detaylı bir şekilde gösterildi.

Tatbikatta öğrencilere de yangın söndürme tüplerinin kullanımı ve yangın alarm sistemleri hakkında bilgi de aktarılarak, yangına karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekildi.

Tatbikata katılan Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, tatbikatların okul ve toplum için son derece faydalı olduğuna dikkat çekerek, uygulanan tatbikat için Giresun İtfaiyesi’ne teşekkür etti.

Diğer yandan, İtfaiye Haftası nedeniyle, Atatürk Meydanı’nda iki adet itfaiye aracı gün boyu stant açtı. Öğrenciler ve vatandaşlar standa yoğun ilgi göstererek gün boyunca ziyarette bulundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım