Giresun Haberleri

Alucra’da Sera Kurmak İsteyene %80 Hibe

Bu yazıyı paylaşın

Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında sera müracaatı yapan hemşerimizin serası Alucra Günügüzel Köyü’nde kuruldu.

Alucra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında başlattığı sera kurulum projesine başvuru yapan kişinin serası kuruldu. İlçemiz Günügüzel köyünde 40 bin TL değerinde olan 240 m2 seranın kurulum işlemi tamamlandı.

Konuyla alakalı olarak Alucra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynel Özdemir şunları söyledi: “Alucra ilçemizde sera projemiz için 5 başvuru oldu. Başvurusu onaylanan üreticilerimize 40 bin TL değerinde bir sera kurulumu ve alt yapısı yapılıyor. %80’i hibe olan sera kurulum maliyetinin %20’lik kısmı olan 8 bin TL’yi şimdilik bir hemşerimiz yatırdı. Akabinde de 240 m2 olan 1.sınıf bir sera Alucra’nın Günügüzel Köyü’nde kurulumu gerçekleşti.

2021 yılı içinde de sera kurmak, teşviklerden yararlanmak isteyen hemşerilerimizi Alucra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bekliyoruz” dedi.

Alucrahaber.com / Kadir Bekiroğlu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım