Giresun Haberleri

İlke Vakfı Faaliyet Raporu 2021 Yayımlandı!

Bu yazıyı paylaşın

İLKE Vakfı insana ve insanlığa hizmet etme hedefiyle pek çok çalışma gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgi, politika ve strateji üretiyor, karar alıcılara yol gösterecek araştırmalar yapıyor ve gelecek için gerekli birikimin oluşturulmasına katkı sağlıyor.

2019-2021 yılları arasında vakıflaşma sürecinin akabinde odak alanlarımızda kurduğumuz çalışma merkezleri ile hem içerik olarak hem biçim olarak daha profesyonel çalışmalar yapmaya başladık. Çalışma merkezlerimizin alana sağladığı katkılardan alınan güç ile Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) ve Toplumsal Düşünce ve Araştırmalar Merkezi’ni (TODAM) 2021 yılında hayata geçirdik.

2021 yılı İLKE Vakfı’nın proje geliştirme çalışmalarını gerçekleştirerek kapasitesini geliştirdiği bir yıl oldu. Bu kapsamda EPAM, İstanbul Eğitim Konferansı, Eğitim Teknolojileri ve Eğitim Endeksi projeleri ile eğitim alanına katkı veriyor. TODAM, Müslüman Dünyada Düşünce ve Hareketler Projesi, Voices from the Muslim World Projesi, Toplumun Görünümü ve Toplumsal Gelişim ve Değişim Projesi ile çalışmalarını sürdürüyor. STA bünyesinde ise STK’larda Kurumsal Öz Değerlendirme Modeli ve Sivil Toplum Bibliyografyası Projesi çalışmaları tamamlandı. Geleceğin Türkiyesi Projesi ile başlatılan vizyoner adımlar Alan İzleme Raporları projesi ile devam ediliyor. 2021 yılı içerisinde Alan İzleme Raporları kapsamında hukuk, eğitim, iktisat ve sivil toplumun on yılı (2010-2020) raporlarını yayımladık.

Bunun yanında 2021 yılı içerisinde İLKE Vakfı görsel medya çalışmalarında bir atılım gerçekleştirerek İLKE Stüdyo ve İLKE Analiz hayata geçirildi. İLKE Stüdyo’da üretilen Youtube programları ile hem alanda üretilen çıktılar çok daha geniş bir kitle ile paylaşıldı hem de bu alanda kurumsal kapasite geliştirildi. İLKE Analiz web sitesi ile de toplum, hukuk, iktisat, eğitim, kültür, siyaset ve sivil toplum alanlarında gündemin nabzını tutan kamuoyu oluşturmaya çalışan nitelikli görüş yazıları yayınlandı.

İLKE Vakfı her yıl yaptıklarını bir adım daha öne taşıyarak dünyanın ve Türkiye’nin önemli meselelerinde çözümler geliştirmeyi hedeflemektedir. 2022 yılında da topluma, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa fayda sağlama gayesiyle sivil alandaki çalışmalarını sürdürmeye ve geliştirmeye devam edecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.