Giresun Haberleri

Giresun’da Üniversite Açıldı; Yurtların Tadilatı Bitmedi

Bu yazıyı paylaşın

CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, KYK Yurdunun üniversite açılışına yetişmediğini açıkladı. Bunun kötü yönetimin göstergesi olduğunu belirtti.

Bektaş açıklamasında “Geçtiğimiz ay içinde yaptığımız açıklama ile Giresun Üniversitesi’nin 4 Ekim tarihinde açılacak olmasına rağmen Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Erkek Öğrenci Yurdu’nun tadilat ihalesinin teslim tarihinin 30 Ekim olmasının kötü bir idarecilik örneği olduğunu ifade etmiştik.

90 günlük yapım süresi verilen ve pazarlık usulü ile yapılan tadilat ihalesinin pandemide eğitime ara verilen 1 yıllık boş dönemde yapılarak tadilatın bu dönemde bitirilmesi yerine üniversitenin açılacağı tarihten daha sonraki bir tarihe sarkacak şekilde yapılmasına yönelik açıklamalarımıza karşılık Giresun Valiliğince; “Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurdundaki tadilatla ilgili basında çıkan haberlerde iddia edilen hususlara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine gerek görülmüştür. Öğrenci yurtlarımız, Giresun Üniversitesi’nin eğitime açıldığı gün itibariyle hizmete başlayacaktır” şeklinde açıklama yapılmıştı.

Giresun Üniversitesi 4 Ekim tarihi itibarı ile eğitime başlamış olup taahhüt edilen tarih geçmiş olmasına rağmen ne yazık ki yurdun açılmamış, odalara yatakların yerleştirilmemiş, perdelerinin dahi takılmamış, tadilatın halen devam etmekte olduğunu görüyoruz.

Yetkililerden pazarlık usulü ihale yapmakta gösterdikleri özeni işin planlanması, takibi ve denetimi konusunda da göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım