Giresun Haberleri

Elini Tuttuğum Her Çocuk Yüreğimi Tuttu

Bu yazıyı paylaşın

Başlık olarak kullandığım bu sözler Alucra’da Sosyal Bilgiler Öğretmenliği görevini sürdüren Tuba Yelek hanıma ait.

Geçtiğimiz günlerde “Alucra YİBO Avrupa Standardında Eğitim Veriyor” başlığıyla haber yapmıştım.

Bu haberi hazırlamadan önce hazırlık araştırmasına giriştiğimde bir dip not takılıyor gözüme ve bu notun bütününü anlatan bir söz dizisi “elinden tuttuğum her çocuk yüreğimi tuttu”

Bu notu okurken biraz duygulandım.

Siz saygı değer okurlarımla da paylaşmak isteği duydum.

Bakalım Tuba Yelek öğretmen başarıya giden yolda ilerlerken yaşadıklarını ve hissettiklerini nasıl ifade etmiş…

Bahanelere sığınmadan emek verip, tevekkül ettim…

Erzurum Atatürk Ortaokulundaki staj hocamın verdiği bir öğüdü kendime ilke edindim.

“Herkese kulaklarını kapat, çocukları düşün ve sırtını Allah’a yasla” demişti. Dediği ne varsa ilke ettim.

7 yıldır kazandığım bir kuruşun bile helal olması için ve memleketimin çocuklarına faydalı bir öğretmen olmak için çabaladım.

Burası Alucra küçük yer ne olacak, demedim.

Sözlerine karşı ben öğrencilerimin eğitim alanında başarılı olmalarını ve başarmanın haklı gururu yaşatmak için uğraştım.

Keza bunun sonucunu da fazlasıyla aldım. “Elini tuttuğum her çocuk yüreğimi tuttu”

Hiçbir amaç gütmeden sadece öğrencilerimin kendilerine olan güvenlerini arttırmak için sosyal aktiviteleri olsun diye bir platformla tanıştım.

Bu platformda bulunan sosyal sorumluluk projelerinin tüm etkinliklerini eğlenerek yaptık.  Ve sonucunda güzel işlere imza attık.

7 yıldır verdiğim emeğin fazlasını vermeye de devam edeceğim.

Bu benim değil bu çocuklarımın başarı ödülü.

Siz iyi ki varsınız çocuklarım…

2019yılında “Tableti, telefonu bırak ipini kap hayata bağlan” projemizden aldığımız etiket ve okul tabelamız Ankara MEB ve Ulusal Destek servisinin onayıyla e-Twinning’e, Giresun ARGE tarafından ulaştırıldı.

“Tebrikler çocuklarım, teşekkürler kuzularım” diyordu bu notta.

Sosyal sorumluluk projeleri ve platformunun bahsini yapmışken açıklama gereği duydum. Nedir bu platform? Ne işe yarar?

Kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir inisiyatifi olan AB Kod Haftası (Cood Week) ile çevremizde hızla değişen dünyayı tanımak, günümüz teknolojisini genişletmek ve yeni fikirler keşfetmekle beraber öğrencilerin yenilikler için beceri ve yeteneklerini de geliştirmesine yardımcı oluyor.

Tabiki öğrencilerin bu başarıya ulaşmasında öğretmenlerinde büyük rolü var. Tuba Yelek öğretmen dip notunda 7 yıllık öğretmenlik yaptığını belirtmişti ve 2019 yılında ortak oldukları sosyal projede Uluslararası Kalite Ödülü aldıklarını ifade etmişti.

Geriye dönük araştırmalarımda fark ettim. Tuba Öğretmen 2016 yılında yani öğretmenliğinin 4. yılında TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş) sınavındaki öğrencilerin başarısından dolayı dönemin ilçe kaymakamı Ferhat VARDAR tarafından başarı belgesi verilmiş.

2018-2019 eğitim öğretim yılında ulusal ve uluslararası proje yürüten bir portal olan e-Twinning üzerinden “Tableti Telefonu Bırak, İpini Kap Hayata Bağlan” projelerini yürüterek katıldıkları ilk projede Alucra ilçemize Uluslararası Kalite Ödülünü getirdiler ve Alucra’da bir ilkin altına imza attılar.

İlk ödülün heyecanı ile diğer sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlayıp 2020 yılında üç ulusal bir Avrupa ve çeşitli sertifikalar kazandılar.

TÜBİTAK Bilim Fuarında Proje yürütücülüğü görevini de üstlenip ve projelerinde başarı elde eden Tuba öğretmen okul müdürü tarafından hazırlatılan teşekkür plaketi ve TUBİTAK ARGE’den gelen belgeleri takdim edilmiş başarılı öğretmenlerimizden…

Ne demişti, Tuba Öğretmen?

“Elini tutuğum her çocuk yüreğimi tuttu”

Bende sizin başarınızı göz önünde tutup devamını diliyorum efendim.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Anladım